Haal jij alles uit
de kast?

Organiseer een ‘Haal alles uit de kast’-dag en spoor iedereen aan om spullen die ze niet meer gebruiken mee te brengen naar je organisatie. De Kringwinkel haalt alles op en zorgt ervoor dat je spullen een tweede leven krijgen. Zo maakt die barbiepop of je servies iemand gelukkig!

Waarom deelnemen?

De vraag is eerder: waarom zou je niet deelnemen?

Opruimen

Hou een grote schoonmaak en ga thuis op jacht naar herbruikbare spullen.

Verzamelen

Verzamel samen met vrienden, collega's, klasgenoten, ... alle spullen op één plaats.

Ophalen

Jullie spullen worden op een afgesproken dag door onze medewerkers opgehaald. Opgeruimd staat netjes!

Wat mag je allemaal
meebrengen?

Je mag alle herbruikbare materiaal meebrengen. Haal alles uit de kast en breng kleding, klein huisraad, speelgoed, boeken, … mee.

Activeer
je collega’s en vrienden

Wij helpen je graag op weg. Via onze pdf-generator maak je een affiche en flyer om je collega’s aan te sporen hun kasten op te ruimen.

Over ons

InterzaIncovo, Interrand, EcoWerf en Intradura zijn de afvalintercommunales van Vlaams-Brabant. We halen afval op aan huis en baten de recyclageparken uit.

Samen met de gemeenten en inwoners zorgen wij voor een propere gemeente en streven we naar minder afval. Daarin zijn we ambitieus, ‘Samen voor minder afval’ zijn geen loze woorden. Daarom zoeken we steeds naar nieuwe en betere manieren om mensen te helpen minder afval te maken.

Vites en Ecoso zijn sociale maatwerkbedrijven met  Kringwinkels, een hout – en een fietsatelier. Met deze activiteiten bieden we passend werk aan meer dan 150 mensen die weinig kansen krijgen op de reguliere arbeidsmarkt. Dankzij begeleiding kunnen deze mensen groeien, en verder doorstromen naar reguliere jobs. 

Naast sociale tewerkstelling zorgen onze Kringwinkels ook voor het milieu. Door herbruikbare tweedehandsspullen te verkopen verkleinen we samen de afvalberg. Jaarlijks zamelen we zo'n 2 miljoen kg. spullen in. Winkelen bij De Kringwinkel is dus altijd een avontuur. Je vindt er altijd betaalbare en originele spullen.

Met steun van Ovam: De OVAM is een Vlaamse overheidsdienst die ervoor zorgt dat we in Vlaanderen op een doordachte en milieubewuste manier omgaan met afval, materialen en bodem. We geven richting aan het beleid rond afval, materialen en bodem en beïnvloeden zo de uitvoering van de wetgeving.